• Αλόη Βέρα . Το αστέρι της γής Αλόη Βέρα . Το αστέρι της γής
    Η ΑΛΟΗ είναι ένα πανάρχαιο φυτό, που μοιάζει με μικρό κάκτο. Τα φύλλα του είναι λογχοειδή με αγκάθια. Ο χυμός των φύλλων της Αλόης περιέχει νερό και πολλά θρεπτικά υλικά που είναι ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο τρόπος ζωής, το περιβάλλον που ζούμε, οι διατροφικές συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο για την καλύτερη ποιότητα ζωής και την μακροζωία. Η ζωή μας απειλείται καθημερινά από πολλές τοξικές και δηλητηριώδεις ουσίες που βρίσκονται στο νερό που πίνουμε, στο φαγητό που τρώμε και στον αέρα που αναπνέουμε. Στη μάχη με την καθημερινότητα το τοξικό περιβάλλον θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μας και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα να παθαίνουμε συχνά κρυολογήματα, έρπη και άλλες λοιμώξεις. Εκτός τούτου αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα είμαστε επιρρεπείς στην ανάπτυξη κακοηθών όγκων (καρκίνους) και καρδιοπαθειών.
    Join club

Κυριάκος Μασαλής Καλλιεργητής Aloe Vera Barbadensis

Photos

showshowshowshowshowshow
044483
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
4
7
22
43710
996
2488
44483

Your IP: 54.81.119.14
Server Time: 2018-03-22 15:20:06

ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ, ο Σιωπηλός Θεραπευτής

Όπως δείχνει η ιστορία, οι άνθρωποι καταφεύγουν εδώ και χιλιετίες στους θησαυρούς της φύσης για να θρέψουν το σώμα, το πνεύμα τους και να διατηρηθούν υγιείς.

Η φύση παράγει προϊόντα για θεραπευτικούς και καλλωπιστικούς σκοπούς με ευεργετικές ιδιότητες, αρκεί να τις ανακαλύψουμε και να αποκτήσουμε τις γνώσεις να τα εκμεταλλευτούμε σωστά. Τα τελευταία χρόνια δαπανώνται τεράστια ποσά σε μελέτες και έρευνες σχετικά με τα φυτά. Ένα από αυτά είναι η ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ, ο Σιωπηλός Θεραπευτής όπως την χαρακτηρίζουν οι Αμερικάνοι.

Η Αλόη είναι ένα φυτό που έχουν ασχοληθεί και συνεχίζουν να ασχολούνται επιστήμονες και ερευνητές σε όλο τον κόσμο. Είναι το πιο δημοφιλές φυτό που υπάρχει στον κόσμο και αντιπροσωπευτικό αυτού είναι ότι υπάρχουν περισσότερες από 200.000 σελίδες στο διαδίκτυο αφιερωμένες σε αυτό το φυτό Θαύμα.

 

Η έρευνά μου ξεκίνησε από το να συλλέξω πληροφορίες από προσωπική μου εμπειρία, πολύ σημαντική σε κάποιο πρόβλημα υγείας που είχα, στη συνέχεια δαπάνησα πολύ χρόνο σε κάποια φυτεία με αλόη, από το διαδίκτυο, από βιβλία και επιστημονικές μελέτες και άρθρα ασχολήθηκα σε βάθος διαπιστώνοντας ότι αυτό το φυτό είναι ζωντανός οργανισμός που ζει πάνω και κάτω από τη γη.

Θα ακολουθήσει η αναφορά μου με αυτό το θαυματουργό φυτό που έχει αντέξει στο πέρασμα των 6000 χρόνων, ξεκινώντας από τον πάπυρο μέχρι σήμερα, θα ακολουθήσει η περιγραφή του φυτού, ο τρόπος που καλλιεργείται, η προέλευση, η συγκομιδή από τότε που έρχεται σε επαφή με την επιστήμη. Και γενικά η γνωριμία μας με αυτό το φυτό, θα αναφέρουμε τα συστατικά του ίσως των πιο σημαντικών γιατί είναι πολλά, τις ιδιότητες ως καλλυντικό και θεραπευτικό φαρμακευτικό σε ποιές περιπτώσεις  μπορεί να φανεί χρήσιμο αλλά και τις αντενδείξεις, την ιστορία της και τις διαφορετικές της χρήσεις που την έκαναν να διαδοθεί σε όλες τις ηπείρους ως ένα παντοδύναμο φυτό που την εκτιμούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι, οι Αφρικανοί, οι Κινέζοι, οι Ινδοί.

Τί την κάνει τόσο αποτελεσματική; Γιατί αυτό το φυτό επιβίωσε για χιλιάδες χρόνια και έφτασε ως τις ημέρες μας; Γιατί ο επιστημονικός κόσμος την έχει αγκαλιάσει μέσα από τους αιώνες και τί μας δίνει η χρήση της;

Last modified on Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 14:03
Rate this item
(0 votes)
Read 1973 times
Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Website: www.leotheme.com

 

     διάθεση παραγωγής Φύλλων
 
     Aloe Vera barbadensis miller
     
                                            
 
 
 
     αποστολή σε όλη την Ελλάδα
 
     
 
     επικοινωνία στο
 

       email:Kyriakos.masalis@gmail.com